- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גורן ואח' נ' יורופרי בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
154065-09
9.5.2010 |
|
בפני : חנה פלינר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. אברהם גורן 2. גלית גורן |
: יורופרי בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
מספר סוגיות עלו לדיון במסגרת ישיבת היום הדורשות הכרעה, אתייחס אליהן בנקודות ובתמצית. לעניין זימון נציג חברת הביטוח לעדות – סבורני שאין צורך בכך. עם זאת, ניתן צו המופנה לחברת מנורה מבטחים, אשר תבהיר ותציג לבית המשפט את אותה פניית צנרת שנעשתה ע"י הנתבעת ואשר בנוגע אליה נרשם נספח י"ד לתצהיר התובע 1, היא ההודעה מיום 3.12.09. בהודעתה תפרט מנורה מבטחים האם היו פניות נוספות בנוגע לפרויקט זה, ואם כן יש לצרפן. הצו למנורה מבטחים יומצא ע"י הנתבעת תוך 7 ימים מהיום ומנורה תמציא את המסמכים עליהם הוריתי תוך 30 יום מיום קבלת הצו ישירות לב"כ התובעים, עם העתק לב"כ הנתבעת.
לגבי זימון העדים איתי וזוהר, איני נעתרת לבקשה. ראשית, אכן לא ניתן להיעתר לבקשה כפי שנוסחה, בבקשה לזימון עדים יש צורך לפרט את שם העד וכתובת, וזאת לא נעשה. מעבר לכך, מזכירה אני את ההלכות בדבר עדות שיטה במשפט האזרחי, שלשם מכוון ב"כ התובעים. אני מזכירה את סכום התיק, כ-200,000 ₪ לכל תביעה, אני מזכירה שהתובע צירף תצהיר של מר סולימן, מבצע עבודות האינסטלציה בפרויקט, כך שכבר הובאה עדות לעניין זה. עליי להכריע לגופו של עניין בסכסוך הספציפי שבפניי ולא ראיתי מקום להתפרש מעל ומעבר לכל פרופורציה בתיק זה.
לכן הבקשה נדחית.
לעניין אשד אוחנה, אני מורה על זימונו ע"י בית המשפט. יש להגיש בקשה נפרדת בעניין זה. איני רואה בשלב זה כל מקום למשוך את תצהירו או להתיר לב"כ התובעים לחקור אותו בחקירה ראשית. התצהיר הוגש, העד יהיה חשוף לחקירה נגדית, בית המשפט יתרשם מה מידת מעורבותו של העד ומה היה מעמדו בפרויקט, תוך כדי העדות. לעיתים תוך כדי חקירה מקבלות החקירות תפנית המתירות למי מהצדדים לחקור אותו בדרך אחרת מזו שהוגדרה מראש. לא ראיתי מקום לתת היתר מראש להוסיף ולחקור את העד בחקירה ראשית. אולם, כאמור, יש לראות מה בפיו של העד וכל עוד הוא יוכל לשפוך אור על הסוגיה שבמחלוקת ולסייע בהוצאת האמת אל האור, בית המשפט יתיר זאת, לשני הצדדים.
לגבי המסמך הנוסף שצורף לתצהירו של קרן, נספח א', אמנם יש הודעה כי הוא לא צורף לגילוי המסמכים. מסמך זה צורף לתצהיר שלאחריו היתה לב"כ התובעים זכות להגיש תצהירים נוספים. מסמך זה לא הפתיע במהלך דיון ההוכחות, מצויים אנו בשלב קדם המשפט. אם סובר ב"כ התובעים כי לעובדה שלא נזכר בגילוי המסמכים יש משמעות רבה והוא חולק אף על האותנטיות שלו, הוא כמובן רשאי לחקור את המצהירים, הן לגבי תצהירי גילוי המסמכים והן לגבי המסמך הספציפי ולהבהיר מדוע מסמך זה לא גולה בגילוי המסמכים.
לגבי החשבונית מס' 138, בהסכמה אני מורה על צירופה לתצהיר קרן וכחלון כנספח (ראה נספח ה' לתצהיר קרן).
לעניין מינוי מומחה, ב"כ התובעים מתנגד ולכן אין חשיבות כבר לעמדתו של ב"כ הנתבעת. בשלב זה, אחל בשמיעת ראיות ובכל שלב בית המשפט רשאי למנות מומחה, אם הוא סובר שיהיה נכון לעשות כן.
אני קובעת את התיק להוכחות לתאריך 26.10.10 בשעה 09:30 לשמיעת עדי התביעה והגנה בתביעה שכנגד, ובתאריך 31.10.10 בשעה 09:30 לשמיעת עדי ההגנה והתביעה שכנגד.
המסגרת הדיונית שעומדת לצדדים היא עד השעה 14:00 והצדדים מתבקשים לערוך את חקירותיהם בהתאם.
ניתנה והודעה היום כ"ה אייר תש"ע, 09/05/2010 במעמד הנוכחים.
חנה פלינר, שופטת
הוקלד על ידי: רוזי גוהר התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
